عوامل ریزش میوه

نوشته شده توسط:ژوان بهرامی | ۰ دیدگاه

ریزش میوه های نارس از جمله پدیده های معمول در باغبانی است که گاهی موجب بروز کاهش عملکرد و خسارت اقتصادی شود. این پدیده دلایل متعددی دارد که می‌تواند طبیعی یا محیطی باشند.


ریزش بر اثر عوامل طبیعی 
همیشه اختلاف قابل توجهی بین تعداد گل تشکیل شده روی درختان و تعداد میوه بالغ وجود دارد. این به موجب تقسیم انرژی توسط خود درخت است؛ هرچه تعداد گل ها بیشتر باشد مواد غذایی کمتری در اختیار آنان خواهد بود و موجب کاهش کیفیت محصول می شود. عواملی همچون گرده افشانی و ژنتیک نیز در این قضیه دخیل می باشند. معمولا در میوه های دانه دار نسبت به هسته دار ریزش کمتر است. به طور کلی تبدیل 2 درصد از گل ها به میوه بالغ  می تواند تولید خوبی محسوب شود.


ریزش بر اثر شرایط محیطی
عوامل محیطی و تنش های غیر زنده همچون تغییرات دمایی و رطوبت، باد و باران های شدید می تواند به سرعت خسارات های جدی به عمل آورد.

همچنین خاک‌ورزی نامناسب و آبیاری نامنظم مواردی هستند که هرچند قابل کنترل توسط خود کشاورز می‌باشند اما نقش مهمی در عملکرد نهایی دارند.

      
       
ریزش بر اثر میزان عناصر و هورمون ها

میزان عناصر در دسترس گیاه می تواند تاثیر مسقیمی بر روی ریزش میوه داشته باشد. ازت یا نیتروژن از جمله عناصری است که نقش مهمی دارد. اگر میزان ازت بیشتر از حد باشد گیاه همواره رشد رویشی داشته و رشد زایشی به تعویق می افتد که ممکن است میوه دهی در زمان و شرایط نامناسب شروع شود. همچنین کمبود عنصر نیتروژن می تواند خود عامل مستقیم ریزش میوه باشد. از دیگر عناصر که ریزش میوه را تحت تاثیر قرار می دهند می توان به بور و روی اشاره نمود.

هورمون هایی همچون اکسین نیز توانایی کنترل ریزش میوه و برگ را دارند که هر گونه اختلال در میزان و عملکرد آنها می تواند نتایج واضحی داشته باشد.


ریزش بر اثر آفات و بیماری ها

خسارت آفات و بیماری ها بر روی درخت نشانه های مشخص و روشنی دارد. از دلایل ریزش میوه قبل از برداشت می تواند ابتلای درخت به بیماری های مختلف از جمله امراض قارچی باشد.





    هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...